M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Cady Noland

Blank

° 1956

Geboren in Washington D.C. (US).

Cady Noland (°1956) komt uit Washington DC, en woont nu in New York. Noland was eind jaren tachtig een belangrijke vertegenwoordigster van de American Gothic Revival en ontwikkelde zich de jaren nadien tot een invloedrijke kunstenares. Haar deelname aan Documenta IX bevestigde haar potentieel, maar daarna was ze een tiental jaren afwezig in het internationale kunstmilieu, waarbij ze sinds het nieuwe milenium amper nieuw werk tentoongesteld heeft. In haar kunst behandelt Noland de mislukking van de American Dream. Haar installaties, muurschilderingen en beeldhouwwerken proberen de verborgen drijfveren in de Amerikaanse maatschappij bloot te leggen. Velen van hen verwijzen naar gebeurtenissen in de recente Amerikaanse geschiedenis die veel media-aandacht gekregen hebben. Noland verkent de verhalen van hedendaagse helden en anti-helden, waarbij ze de nadruk legt op de ambiguïteit tussen goed en kwaad. De kunstenares is geboeid door figuren die in de media als psychopatische of pathologisch worden afgebeeld. Toch beschouwt ze hun morbide, geweldadige gedrag niet als ‘abnormaal’, maar als diepgeworteld in de hedendaagse Amerikaanse cultuur. Agressie kan volgens haar gevonden worden in uitingen van ontevredenheid door een individu, die geen bedreiging vormt om maatschappelijke systemen op te bouwen. Terwijl geweld ooit symbool stond voor rechtvaardigheid (iets dat sterk geassocieerd werd met de Amerikaanse onafhankelijkheid), wordt het nu beschouwd als ‘abnormaal’: wanhoopsdaden door eenzame indivduen voor wie de American Dream niet uitgekomen is.

Werken

Noland,%20cady,%20oozewald,%201989%20photo%20%20m%20hkaclinckx

>Cady Noland, Oozewald, 1989.Sculpture, aluminium, nylon, silver cloth, 180 x 90 x 73 cm.

Tentoonstellingen & Ensembles

Menlibayeva almagul steppen police 2010 photo the artist

> Tentoonstelling: The Collection. 28 April 2017 - 31 December 2021.

De%20drie%20kogels 9488 2

> Tentoonstelling: The collection XXVIII – If you shoot a bullet in a vacuum, will it keep travelling forever? (Emily Wardill). 17 June 2011 - 18 September 2011.

Tuymans luc polaroid scan4

> Tentoonstelling: The collection XXXIII – The Collection as a Character. 07 June 2013 - 22 September 2013.

Barbara kruger we are not what we seem 1988 photo m hkacc

> Tentoonstelling: The Eightees – A Decade of Extremes. 17 June 2016 - 18 September 2016.

Pha603 08

> Tentoonstelling: Urgent Conversations Athens - Antwerp. 31 October 2016 - 05 February 2017.

Collection photo m hkacc 1

> Ensemble: Audiodescriptie - De Collectie.

Gb tv quiz dekor 1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

 dsc1148

> Ensemble: Rage.

Van den broek koen madonnahighres

> Ensemble: The Collection.

Geen foto

> Ensemble: To Sing Hell.