N S Harsha

° 1969

Leeft in Mysore (IN), geboren in Mysore (IN).

N S Harsha (°1969) is geboren in Mysore, in de deelstaat Karnataka in India, waar hij tot op heden woont. Harsha volgt een opleiding schilder in zijn thuisstad, en studeert daarna verder aan de Faculteit voor Schone Kunsten aan de Maharaja Sayajirao Universiteit in Baroda, het huidige Vadodara, in de deelstaat Gujarat.

Op internationaal vlak hoort hij bij de bekendste Indische schilders van zijn generatie. Zijn beeldtaal wordt beïnvloed door historische miniatuurschilderijen, door de zogenaamde Company Paintings uit de achttiende en negentiende eeuw (schilderijen gemaakt door Indiërs voor de Britten, die beelden wilden van 'het leven van de inboorlingen') en door strips en didactische illustraties voor kinderen. Hij heeft vaak met schoolkinderen samengewerkt aan acties en installaties.

De schilderijen van Harsha worden vaak bevolkt door allerlei kleine figuren, die elk een stukje verhaal toevoegen aan het vlak, dat niettemin één visueel geheel vormt. Je voelt deze methode ook in zijn installaties, die tekeningen en schilderijen bevatten, net als gebeeldhouwde elementen en gevonden voorwerpen.

Items View all

Events View all

Ensembles View all