Collectiepresentatie IV – Zomer 2003

Event

M HKA, Antwerpen

31 May 2003 - 17 August 2003

In het vierde hoofdstuk, dat gedurende de zomermaanden wordt gepresenteerd, komt de Antwerpse kunstenaar- architect Luc Deleu (°1944, Duffel) aan het woord. Deleu behaalde in 1966 het diploma van architect, maar nam al snel afstand van de volgens hem vastgeroeste architectuurwereld.

Met zijn soms ironische, dan weer sterk geëngageerde Voorstellen, Adviezen en recente projecten levert hij commentaar op bestaande situaties door er alternatieven voor te formuleren. Daarnaast experimenteert hij met schaal, perspectief en volume: eerst nog eerder bescheiden met constructies van legoblokjes, later door middel van monumentale werken met containers als bouwstenen.

De kunstwerken uit de collectie die naast het werk van Luc Deleu worden getoond, en die eigenlijk als een soort context voor dat werk functioneren, werden in samenspraak met de kunstenaar gekozen. Met werk van onder meer Vito Acconci, Dennis Adams, Guillaume Bijl, James Lee Byars, Anne Decock Van Raef, Robert Filliou, Dan Flavin, Filip Francis, Jef Geys, Tina Gillen, John Körmeling, Wolfgang Laib, Gordon Matta-Clark, Guy Mees, Pieter Laurens Mol, Maurizio Nannucci, Maria Nordman, Panamarenko, Michelangelo Pistoletto, Guy Rombouts, Nicolas Uriburi, Philippe Van Snick, Marijke Van Warmerdam, Ben Vautier en Marthe Wéry.

Items View all

Media View all

Actors View all