INBOX: Ziekenhuisschool 2018

Boom 3 kv

Event

M HKA, Antwerp

09 March 2018 - 25 March 2018

Het M HKA reserveert de vijfde verdieping voor verrassende interventies en intieme pop-uppresentaties. INBOX is een plaats die inspireert en verrast, en ons een blik gunt in het universum van bevlogen denkers en doeners. Met INBOX creëert het M HKA ruimte voor een aantal van de vragen die vaak aan het museum worden gesteld.

In de periodes tussen de verschillende events tonen we een selectie van onze collectiewerken, met speciale aandacht voor videokunst.

De INBOX-ruimte is gratis toegankelijk.

Scholen organiseren regelmatig culturele activiteiten zoals toneel- en filmvoorstellingen, workshops en museumbezoeken. Kinderen en jongeren die aan De Leerexpert Ziekenhuisschool les volgen missen deze mogelijkheden vaak. Soms om fysieke redenen, maar vaak ook omdat kunst niet als prioritair onderdeel van de te verwerken leerstof wordt gezien. Reden genoeg voor De Leerexpert Ziekenhuisschool en het M HKA om voor het derde jaar op rij de handen in elkaar te slaan.

Ook dit jaar reizen een aantal werken uit de M HKA-collectie af naar de ziekenhuisschool, waar de leerlingen kennis kunnen maken met hedendaagse kunst. Onder begeleiding van professionele kunstenaars experimenteren de leerlingen vervolgens in workshops met verschillende materialen en media. Deze tentoonstelling is een verhaal over de verwondering, het experiment, de actie en de creativiteit die ontstaan als kinderen en jongeren worden blootgesteld aan hedendaagse kunst.

Voor meer informatie of foto’s, contacteer:
Bert De Vlegelaer
Pers & Communicatie
bert.devlegelaer@muhka.be 
T +32 (0)3 260 99 91

Items View all

Media View all

Actors View all