2 spiegels Skipper

George SmitsLuc Deleu

1973

Installatie, 60 x 50 cm.
Materials: 2 mirrors

Collection: Courtesy Luc Deleu.

Voor George Smits diende het creëren van prozaïsche kunstvormen voor een breder publiek een 'hoger doel' dan de bourgeois kunstwereld. De extreme integriteit waarmee hij dit doel nastreefde vormt de rode draad doorheen zijn diverse oeuvre. Hij was een vaste waarde in de Antwerpse underground kunstscène, verbonden met de Ercola-groep, en gaf er de voorkeur aan zichzelf als een beatnik te omschrijven.

In 1973 maakte Smits een aantal grafische behang- en spiegelontwerpen voor het café De Schipper in het centrum van Antwerpen, waarvan het interieurarchitectuur in zeevaartstijl werd gecreëerd door Luc Deleu. De ontwerpen van Smits zijn levendig en hallucinatoir en weerspiegelen zijn alternatieve benadering van leven en werk.

In 1970 ontwierp Smits posters en creëerde een permanente lichtshow met lichtinstallaties en vloeistofprojecties voor Thalamus, een bekend café in het Brusselse nachtleven waar hij regelmatig kwam en soms werkte. Thalamus was ook een favoriet trefpunt van kunstenaar-dichter Sophie Podolski, wiens werk Roberto Bolaño zeer bewonderde.

Events View all

Actors View all

Linked Items View all