M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

NON STOP (Amsterdam), 2000

Installatie

©image: A4A vzw.

Collection: De Vleeshal Collection, Middelburg (The Netherlands) (Inv. no. VH0249).

Fransje Killaars speelt in haar installaties, schilderijen en toegepaste werken steeds met ruimte, licht en kleur. Deze installatie is een samenvoeging van NON STOP (Innsbruck) uit de collectie van de Vleeshal en NON STOP (Parijs) uit de collectie van het Stedelijk Museum in Schiedam. De twee werken werden samengevoegd en hieruit ontstond een nieuw werk: NON STOP (Amsterdam). De dunne banden in nylonstof geven het werk het uitzicht van een zomers paviljoen. De buitenkant wordt bepaald door de verticale kleurenarchitectuur. Binnenin kan de bezoeker languit liggen, op ligbanken die doen denken aan die van een treincouchette, een verwijzing naar de reizen van de kunstenares door het kleurrijke India. Op de banken liggen kussens en dekens klaar. De bezoekers worden uitgenodigd tot intieme gesprekken. In de installatie lijkt het alsof je van de buitenwereld afgesloten bent. In realiteit is het niet meer dan een dun stukje stof dat de scheiding vormt met de omgeving.

Toevoegen aan je lijst

Media

>installatiezicht van 'NON STOP (Amsterdam), M HKA

>detailzicht in 'NON STOP (Amsterdam)'

Kunstenaar

> Fransje Killaars.

Tentoonstellingen & Ensembles

> Tentoonstelling: The collection XXXII – Personality Test + The Book Lovers. M HKA, Antwerpen, 07 December 2012 - 21 April 2013.

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Visite Diest. M HKA & Stad Diest, Diest, 27 November 2014 - 21 December 2014.

> Ensemble: SBKM - Stichting Beeldende Kunst Middelburg.