M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Compositie met dubbele lijn en blauw vlak, 1934

, 72.5 x 55 cm .

Marlow moss ©De Vleeshal, Middelburg

Collection: De Vleeshal Collection, Middelburg (The Netherlands) (Inv. no. VH0092).

Marlow Moss hield zich in de eerste jaren van haar carrière zeer trouw aan de regels van de neo-plastische beweging. Toch ging ze al gauw haar eigen weg. Hoewel ze een aantal zaken (de pure kleuren, de rechte lijnen) altijd bleef respecteren, was ze vanaf het begin, en in tegenstelling tot de kunstenaars waarmee ze zich omringde, erg bezig met beweging.

Het was dan ook zij die de zogeheten dubbele lijn introduceerde. Door een horizontale lijnen, die ongeveer door het midden van het doek lopen, te verdubbelen, ontstaat een uitdrukking van beweging. Het is alsof de verschillende delen van het schilderij uit elkaar worden gedreven. Moss ging steeds uit van een compositie die aan bepaalde verhoudingen moesten voldoen. Er bestaan zelfs theorieën waarin beweerd wordt dat zij met wiskundige onderbouwingen vooraf het formaat van bepaalde werken berekende. In ieder geval was, voor ze begon met schilderen, steeds reeds duidelijk wat er op het doek terecht zou komen.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Marlowmoss 0

> Marlow Moss.

Tentoonstellingen & Ensembles

Marlow moss

> Tentoonstelling: ARCHIVAL PRESENTATION: Marlow Moss. , 03 June 2022 - 21 August 2022.

Menlibayeva  almagul  steppen police  2010  photo the artist

> Tentoonstelling: The Collection. M HKA, Antwerpen, 28 April 2017 - 31 December 2021.

Killaars  fransje2 photo a4a vzw

> Ensemble: SBKM - Stichting Beeldende Kunst Middelburg.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.