Event

M HKA & Stad Diest, Diest

27 November 2014 - 21 December 2014

Onder de noemer Visite organiseerde het M HKA – in samenwerking met LOCUS, het steunpunt voor bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra en lokaal cultuurbeleid – regelmatig tentoonstellingen buiten de muren van het museum. Van 27.11.2014 tot 21.12.2014 gingen een aantal sleutelwerken uit de M HKA-collectie naar de citadel in Diest.

Kunstenaars reflecteerden op het verleden en onderzochten de toekomstmogelijkheden van deze grote site. Twintig professionele kunstenaars lieten zich inspireren door de site en creëerden nieuw werk telkens voor een specifiek plekje van de citadel. Daarnaast kwamen kunstwerken uit de collectie van het M HKA op visite om de dialoog aan te gaan met deze militaire parel.

Je kon genieten van de hedendaagse kunst an sich, maar ook van de nieuwe blik die zij wierpen op de ruimtes en site. Een uitdagend parcours van hedendaagse kunst en militair erfgoed, dat ook de bezoeker noopte anders te kijken en mee na te denken over de toekomst van deze site.

Met werk van: Carla Arocha, Warner Berckmans, Alain Biltereyst, Sergey Bratkov, Florin Buta, Berlinde De Bruyckere, Lili Dujourie, Jimmie Durham, Jan Fabre, Dan Flavin, Pieter Geenen, Paul Gees, Willo Gonnissen, Jef Gysen, Khaled Hafez, Kati Heck, David Helbich, Daan Gielis, Hiwa K, Fransje Killaars, Barbara Kruger, Marie Jo Lafontaine, Danny Matthys, Renato Nicolodi, Baudouin Oosterlynck, Albert Pepermans, Eran Schaerf, Thy Truong Minh, Sven Verhaeghe, Kristof Vrancken, Jonas Vansteenkiste, Timo van Luijk, Lotte Van den Audenaeren, Fik Van Gestel en Leen Van Rossem.

Items View all

Media View all

Actors View all