M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Antwerp, 4:30 P.M., 1969

Fotografie, 80 x 100 cm.

Collection Yves Gevaert, Courtesy Jan Mot, Brussels, image: © M HKA

Collection: Collection Yves Gevaert, Courtesy Jan Mot, Brussels.

David Lamelas, een pionier van de conceptuele kunst, gebruikte de locatie van zijn eerste solotentoonstelling in de baanbrekende Wide White Space in Antwerpen in 1969 als vertrekpunt voor de Antwerp serie, waarbij hij een professionele fotograaf inhuurde om tussen 9.00  en 17.00 uur drie belangrijke locaties in de stad te fotograferen. Elke foto documenteert het Antwerpse stadsleven en wordt gemarkeerd met de precieze tijd waarop ze werd genomen. Lamelas toont de toeschouwer dat deze plek nooit meer precies dezelfde zal zijn. Dingen gebeuren. De camerahoek, de onspectaculaire beeldkeuze en de notatie van de tijd creëren samen de indruk van een documentaire waarvan de objectiviteit wordt onderzocht, maar laten ook zien hoe kadrering en selectie elk gevoel van eenheid van tijd en ruimte verstoren.

Toevoegen aan je lijst

Media

>David Lamelas, Antwerp, 4:30 P.M., 1969

>David Lamelas, Antwerp, 4:30 P.M., 1969

Kunstenaar

> David Lamelas.

Tentoonstellingen & Ensembles

> Tentoonstelling: AMBERES – Roberto Bolaño’s Antwerp. M HKA , Antwerp, 07 June 2019 - 15 September 2019.

Gerelateerde werken

>David Lamelas, Antwerp, 11:42 A.M., 1969.Photography, colour photograph, matte print, 80 x 100 cm.

>David Lamelas, Antwerp, 1:48 P.M., 1969.Photography, colour photograph, matte print, 80 x 100 cm.